VOOR WIE?
Driekant Advies richt haar dienstverlening op:
- Werknemers en werkgevers
- Medezeggenschapsorganen (PVT, OR, Clientenraden)
- Toezichthouders
AANBOD
Het aanbod van Driekant Training en Advies bestaat uit:
-
Training
-
Trainen is voor Driekant Training en Advies maatwerk; balans tussen theorie en actualiteit; oefenen; afspraken maken; borgen. Dit alles ondersteund met passend materiaal, humor en contact na afloop van de training. Maatwerk, omdat de praktijk van de klant centraal staat.
Driekant Training en Advies biedt:
• trainingen voor ondernemingsraden en cliëntenraden;
• open maatwerk WOR, WMCZ en Arbowet;
• gespreksvaardigheden en onderhandelen;
• Engelstalige trainingen voor internationale ondernemingsraden.Offerte op basis van vraag en afspraak.
-
-
Coaching
-
Coaching is voor Driekant Training en Advies de manier om klanten te helpen wegen te vinden naar de doelen die zij willen bereiken. Driekant Training en Advies doet dat door:
• begeleiding van zeggenschap en medezeggenschap naar een passend, gezond overlegklimaat;
• traject werk en zingeving;
• begeleiding van ondernemers uit het MKB in het management van groei en ontwikkeling.Offerte op basis van vraag en afspraak.
-
-
Advies
-
Advies over inhoud en proces met als doel: een werkverhouding waarbij alle betrokkenen hun verantwoordelijkheid nemen. Kern hierbij is dat een vraagstuk altijd meer dan twee kanten heeft. Het adviestraject bij Driekant Training en Advies geldt voor:
• arbobeleid en RI&E;
• duurzame inzetbaarheid van werkenden;
• verhouding medezeggenschap en vakbonden;
• advisering in het overleg van de bestuursdriehoek (RvB-RvC/RvT-medezeggenschap);
• (re)organisaties voor medezeggenschapsorganen.Offerte op basis van vraag en aanbod.
-
-
Teambuilding
-
Met middelen, ontleend aan muziek en sport, biedt Driekant Training en Advies een originele aanpak om teams in het formuleren en nastreven van doelen te versterken. Teambuilding is bestemd voor:
- zeggenschap en medezeggenschap;
- midden- en hoger kader;
- afdelingen en teams.
Offerte op basis van vraag en afspraak.
-
-
Intervisie
-
Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied. Driekant Training en Advies begeleidt intervisie vanuit de ervaringen van de deelnemers die hiermee – binnen een vastgestelde structuur – tot oplossingen komen. Kleine groepen, humor en het zorgen voor een veilige omgeving kenmerken de werkwijze van Driekant Training en Advies.
Offerte op basis van vraag en afspraak.
-
-
Conflicthantering
-
Winnen of oplossen, dat is de vraag. Toch? Of niet? Bij Driekant Training en Advies is conflicthantering de manier om met respect en vertrouwen tot oplossingen te komen waarin een ieder zich kan vinden en verantwoordelijkheid neemt. Kern is te voorkomen dat negatieve kanten van een conflict bedrijfsresultaten drukken. Conflicthantering biedt hiervoor ruimte zonder de inzet van zwaardere middelen als mediation of de gang naar de rechter.
Offerte op basis van vraag en afspraak.
-
-
Dagvoorzitter
-
Inhoudelijke en procesmatige begeleiding van congressen en evenementen rondom sociaal-economische en poltiek-maatschappelijke onderwerpen.
Offerte op basis van vraag en afspraak.
-
-
Spreker
-
Vakinhoudelijke bijdragen en trends in de samenleving over maatschappelijke ontwikkelingen, alsook over thema’s in historisch perspectief.
Offerte op basis van vraag en afspraak.
-
WERKGEBIED
Driekant garandeert een aanbod dat inspeelt op de klantvraag en de maatschappelijke actualiteit. Succesvol is Driekant in trainingen, coaching en advies op het gebied van:
- Netwerkvorming op maat
- Zingeving en werk
- Maatwerk voor medezeggenschap en zeggenschap
- Workshops bij events
INTERVIEWS
Beluister hieronder de Driekant talks, podcasts over medezeggenschap.
Volmaakte verhoudingen – bestaan die?
In deze podcast kijken we terug naar factoren die van belang zijn voor de ondersteuning van mens en bedrijf in werk en samenleving. Niet als een kwestie van “hullie en zullie”, maar als aanpak om ontwikkelingen van meer dan twee kanten te benaderen. Met oog voor overleg als middel om dingen voor elkaar te krijgen. Polderen mag dan tegenwoordig saai zijn, misschien zelfs in een kwade geur maar het heeft Nederland wel tot een van de rijkste landen in de wereld gemaakt. Met andere stakeholders, zoals vakbonden, speelt de medezeggenschap hierin een belangrijke rol om mens en bedrijf in hun kracht te zetten. In gesprek met Koos Woltjes en Bart Weijers in Business in de Buurt.
Deel 1: Wat heeft een werkgever aan de medezeggenschap?
Welkom bij de eerste aflevering van Driekant Talks, dé podcast waarin we medezeggenschap en governance in een nieuw daglicht zetten. Vandaag over een belangrijk thema: Wat heeft een ondernemer aan medezeggenschap? Hoor hoe medezeggenschap een strategisch instrument kan zijn voor duurzame groei, innovatie en bedrijfsontwikkeling. Uit de mond van Her Grimbergen, oprichter en DGA van Driekant Training en Advies en dé Nederlandse expert op het gebied van strategische medezeggenschap. In een tijd waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker wordt en waar het versterken van vertrouwen en respect zich laten vertalen in klinkend bedrijfsresultaat. Kortom, een aflevering die geen enkele ondernemer mag missen! In gesprek met Koos Woltjes en Bart Weijers.
Deel 2: De OR als strategische gesprekspartner
Welkom bij Driekant Talks, dé podcast over medezeggenschap en governance, waar we complexe vraagstukken omzetten in heldere inzichten en praktische oplossingen. In deze tweede aflevering duiken we in het thema ‘De OR als strategische gesprekspartner.’ In hoeverre is een ondernemingsraad relevant te midden van geopolitieke spanningen, handelsconflicten en een veranderend wereldtoneel? Hoe vinden OR’en hun plek binnen hybride organisaties, waar bedrijfsonderdelen verspreid zitten over meerdere landen? Hoe kan de OR strategisch samenwerken met de Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht om zo bedrijfsbeleid te beïnvloeden en richting te geven. Luister naar Her Grimbergen, oprichter en DGA van Driekant Training en Advies, met wie wij verkennen hoe ondernemingsraden niet alleen invloed kunnen uitoefenen binnen de Nederlandse context, maar ook een rol kunnen spelen in de internationale verhoudingen. Als katalysator voor strategische groei en maatschappelijke impact. In gesprek met Koos Woltjes en Bart Weijers.
Deel 3: Medezeggenschap en CAO
Welkom bij alweer de derde Driekant Talks, dé podcast over medezeggenschap en governance waarin we actuele thema’s vertalen naar inspirerende inzichten en praktische oplossingen. In deze aflevering onderzoeken we een boeiende paradox: terwijl het aantal vakbondsleden in Nederland blijft dalen (ligt inmiddels op 15% van alle werknemers) valt maar liefst 85% van de bedrijven nog onder een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). Tegelijkertijd zien we een belangrijke verschuiving: CAO’s laten steeds meer ruimte aan ondernemingsraden om afspraken op bedrijfsniveau te maken, los van branche brede akkoorden. Wat betekent dit voor de toekomst van werknemersvertegenwoordiging? Kan de OR de leegte opvullen die de afnemende invloed van vakbonden achterlaat? En hoe zou deze verschuiving het Rijnlandse model – de samenwerking tussen overheid, werkgevers en werknemers – kunnen herdefiniëren? Hoor hoe Her Grimbergen, oprichter en DGA van Driekant Training en Advies en dé Nederlandse expert op het gebied van medezeggenschap zijn visie deelt op de veranderende dynamiek tussen CAO’s, ondernemingsraden en de vakbeweging. In een inspirerend gesprek met Koos Woltjes en Bart Weijers.
Deel 4: We worden niet serieus genomen …
In deze vierde Driekant Talks, dé podcast over medezeggenschap en governance, kijken we naar hoe de mensen en de organisatie beter kunnen samenwerken. Vanuit een veelgehoorde klacht: ‘We worden niet serieus genomen…’. Maar: goed communiceren begint met goed luisteren. En dat geldt ook voor de relatie tussen werkgevers en werknemers. Want wanneer er écht wordt geluisterd, ontstaat er ruimte voor wederzijds begrip en samenwerking in dienst van zowel het bedrijf als de mensen die er werken. Maar hoe creëer je een cultuur waarin iedereen zich gehoord voelt, en medezeggenschap meer wordt dan een verplichte rituele dans? Met de beroemde uitspraak van Peter Drucker, ‘Culture eats strategy for breakfast,’ als vertrekpunt, onderzoeken we hoe de bedrijfscultuur de sleutel kan zijn tot een goed functionerende medezeggenschap. Samen met Her Grimbergen, oprichter van Driekant Training en Advies, bespreken we wat nodig is om medezeggenschap serieus te nemen. Hoe je conflicten voorkomt en medezeggenschap een strategische plaats geeft binnen de organisatie. In gesprek met Koos Woltjes en Bart Weijers.
Deel 5: De rol van de medezeggenschap bij inclusie en diversiteit
Welkom bij alweer de vijfde Driekant Talks, dé podcast over medezeggenschap en governance. In deze aflevering bespreken we een thema dat actueler is dan ooit: ‘De rol van de medezeggenschap bij inclusie en diversiteit.’ Inclusie en diversiteit vormen de basis van respect: het zien, horen en accepteren van mensen zoals ze zijn. Toch blijft het een complexe uitdaging voor veel organisaties. Discriminatie en grensoverschrijdend gedrag op basis van afkomst, religie, geslacht of geaardheid zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag. Tegelijkertijd ontstaan er discussies over integriteit en situaties waarin beschuldigingen worden ingezet als machtsmiddel. Hoe kun je als werkgever en als ondernemingsraad bijdragen aan een werkklimaat waarin iedereen zich veilig voelt en ongewenst gedrag wordt voorkomen? Wat is de rol van de OR in het bevorderen van inclusie en het signaleren van grensoverschrijdend gedrag? En hoe verloopt de samenwerking met vertrouwenspersonen binnen organisaties? We verkennen dit samen met Her Grimbergen, oprichter van Driekant Training en Advies, en kijken we vooruit naar toekomstige wetgeving rondom dit thema. In gesprek met Koos Woltjes en Bart Weijers.