Agenda

29 augustus 2019
Nemen ondernemingsraden de vakbonden over? Summer Course 2

Na de summer course van 4 juli 2019 vervolgt deze summer course de vraag of ondernemingsraden de rol van vakbonden overnemen bij onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden en CAO’s. Centraal staat hierbij de casus van de medezeggenschap van Jumbo die, tot voor kort, de rol van de bonden hierin hebben overgenomen. Incident? Of trend? Dagvoorzitterschap en begeleiding door Driekant Training en Advies in samenwerking met De Voort Advocaten, de beroepsorganisatie BVMP en de universiteit van Brabant. Aanmelden via de site www.bvmp.nl. Plaats: De Voort Advocaten, Professor Cobbenhagenlaan 75, 5037 DB Tilburg. Aanvang: 13.30 uur. 

24 september 2019
Duurzame inzetbaarheid: wat levert het op?

Werkdruk en pesten op de werkvloer kost het bedrijfsleven € 6 miljard op jaarbasis. In een workshop met presentatie zoomt Driekant Training en Advies in op de vraag wat duurzame inzetbaarheid kan opleveren. Onderdeel van het symposium over de rol van medezeggenschapsorganen in de zorg, georganiseerd door Bohn Stafleu Van Loghum. Plaats: Nieuwegein Business Center, Blokhoeve 1, 3438 LC Nieuwegein. 

4 november 2019
Het groeiende belang van cliƫntenraden in de zorg

Bij de komende wetswijzigingen zal de rol van de cliëntenraden in het overleg bij zorginstellingen alleen maar toenemen. Maar wat  betekent dat nu voor de client en de professional? Dagvoorzitterschap en begeleiding van Driekant Training en Advies in samenwerking met het Netwerk Clienten en –Raden in de Zorg (NCZ), het samenwerkingsverband Ronduit.Nu en de beroepsorganisatie BVMP. Plaats: JOINN, Onderdoor 5, 3995 DW Houten. Aanvang: 13.30 uur. 

20 november 2019
Informatierecht? Of ook plicht?

Naast informatierecht bij de zeggenschap en medezeggenschap binnen bedrijven en instellingen, bestaat er ook een informatieplicht. Maar hoe zit dat nu precies? In een ronde tafelgesprek in samenwerking met de Sociaal Economische Raad (SER) en beroepsorganisatie BVMP zoemt Driekant Training en Advies in op deze vragen. Plaats: SER, Bezuidenhoutseweg 60, 2594 AW Den Haag.